dimecres, 26 de setembre del 2012

La sanitat en la Transició

La sanitat serà la protagonista de la propera xerrada del cicle Testimonis, organitzat per Carrutxa i l'Arxiu Municipal de Reus.

La conferència anirà a càrrec del doctor Pere Cavallé Vallverdú, que abordarà els canvis dels serveis sanitaris de la ciutat durant els 70 i els primers 80. L'acte, que serà presentat pel també doctor Joan Borràs, es podrà seguir el proper 4 d'octubre a partir de 2/4 de 8 del vespre a la sala d'actes de l'Arxiu de Reus (c/ Sant Antoni M. Claret, 3).

Més enllà dels canvis polítics i socials de llarg abast, els anys de la Transició a Reus van representar un punt d’inflexió respecte de la redefinició dels serveis hospitalaris locals i l’articulació dels serveis mèdics de la ciutat.

Entre altres qüestions, Cavallé va treballar intensament perquè es confeccionés el Mapa Sanitari del Principat, el qual tenia uns límits d’àrea més d’acord amb la realitat assistencial del moment, i que en línies generals s’inspirava en el que la Generalitat va confeccionar entre els anys 1932-1939.

El cicle Testimonis, organitzat per Carrutxa i l’Arxiu Municipal de Reus, està pensat com una forma de preservar la memòria del passat més proper en diferents vessants ciutadanes i es planteja com una aportació al fons de memòria oral de l’Arxiu Històric de Reus perquè en el futur sigui un document de consulta a l’abast de les persones interessades.