dijous, 13 de setembre del 2012

El nou curs del cicle Testimonis es repren amb una xerrada sobre l'experiència de l'emigració a Reus

La xerrada Venir a Reus des de fora: vivències passades que es repeteixen enceta el proper 20 de setembre un nou curs del cicle "Testimonis. Memòria d’un passat recent", que organitzen conjuntament Carrutxa i l’Arxiu de Reus i que es planteja com una manera de donar a conèixer i preservar les memòries personals relacionades amb aspectes interessants de la vida recent de Reus i de la comarca.


El nou curs del cicle s’estructura en 4 xerrades individuals i una taula rodona. Les conferències seran:
  • Venir a Reus des de fora: vivències passades que es repeteixen. A càrrec de Gregorio Simón Mateo, el dia 20 de setembre.
  • La sanitat en la Transició. A càrrec del Dr. Pere Cavallé Vallverdú, el dia 4 d’octubre.
  • L’adveniment de les especialitats a l’hospital de Sant Joan: a propòsit del servei d’oncologia. A càrrec del Dr. Joan Borràs Balada, el dia 18 d’octubre.
  • L’esperit comarcal: cultura i identitat. A càrrec de Joaquim M. Masdeu Guitert, el dia 8 de novembre.
  • Etnografia del petit comerç, amb una taula rodona el 29 de novembre que comptarà amb la participació de representants de 4 establiments de la ciutat de llarga trajectòria comercial: El Barato, Colmado Baró, Calçats Bastida i Cristalleria Marsal. 
El cicle Testimonis, organitzat per Carrutxa i l’Arxiu Municipal de Reus, està pensat com una forma de preservar la memòria del passat més proper en diferents vessants ciutadanes, i es planteja com una aportació al fons de memòria oral de l’Arxiu de Reus perquè en el futur sigui un document de consulta a l’abast de tothom.
Totes les conferències seran a 2/4 de 8 del vespre a la sala d’actes de l’Arxiu de Reus (C/ Sant Antoni M.Claret, 3)
Esperem que en aquest nou trimestre continuï l'assistència notable de persones interessades en conèixer les experiències dels ponents de les xerrades.