Aquesta setmana, la junta de govern de l'Ajuntament de Reus ha revocat el conveni pel qual es cedia a la nostra entitat l'ús de la primera planta de l'edifici del Castell del Cambrer. L'entitat havia demanat fa unes setmanes la resolució d'una situació d'equívoc i confusió que ens ha acabat perjudicant en la nostra feina diària.
Una situació que s'inicia amb la proposta per part de l'anterior regidora de Cultura, Empar Pont, de cessió d'un local que l'entitat no havia demanat i la proposta constructiva de la nostra part d'ubicar-hi un centre especialitzat en patrimoni immaterial i memòria, aprofitant el bagatge de més de trenta anys de feina de l'associació.
Ha estat més d'un any farcit de malentesos i pals a la roda per part de l'Ajuntament. Pals a la roda per part de l'actual equip de govern i l'alcalde Carles Pellicer, que va deixar clar des d'un primer moment que no cediria l'ús del Castell a Carrutxa, però també de l'anterior alcalde Lluis M. Pérez, que amb altres propostes, anà retardant el procés. Malentesos perquè la nostra voluntat de no fer bandera d'un equipament que no havíem demanat i d'estar oberts al diàleg ha obtingut com a resposta alguna proposta inviable de local per a l'associació.
Carrutxa no necessita un local municipal per a continuar amb la seva feina de recerca i divulgació. Carrutxa no mereix un local municipal més que altres grups o entitats. La ciutat pot aprofitar –o no, a criteri de qui governa– els resultats i l'experiència acumulada per Carrutxa per disposar d'un equipament de servei públic especialitzat en el patrimoni immaterial i la memòria. Aquesta ha estat, i és, la nostra posició explicada públicament i en repetides entrevistes amb el regidor de Cultura, Joaquim Sorio, sense resultats.
A final d'aquest curs 2011-2012, el balanç de l'entitat és ben positiu, amb dos nous llibres editats, a més de la revista Caramella, l'organització d'unes exitoses jornades sobre cant improvisat als Països Catalans, del cicle «Testimonis. Memòria d'un passat recent» amb èxit de públic, presentacions de llibres, conferències a Reus i en diferents poblacions, cursos per a grups de foc, participació en jornades o en la diada de Sant Jordi, convidant –un altre any– un drac de fora vila. Només cal consultar l'agenda al nostre web. D'altra banda hem continuat impulsant recerques sobre festes, cançó popular, creences i altres temes. I, malgrat el context econòmic, anem creixent, poc a poc, en nombre de col·laboradors. Durant aquest període, l'entitat no ha rebut ni un sol euro d'ajut –per al 2011 o el 2012– de l'Ajuntament de Reus.
I continuarem treballant amb els nostres mitjans, en col·laboració amb institucions públiques i amb altres entitats, demanant fer servir espais municipals i reivindicant, com abans, el Castell del Cambrer com a equipament públic.
Carrutxa, maig de 2012
Podeu seguir la crònica de més d'un any d'incertesa a entrades com:
El nostre projecte per al Castell del Cambrer (21 de març de 2011)
Assemblea extraordinària (2 de maig de 2011)
Reunió amb el regidor de Cultura (7 de juliol de 2011
A tomb amb la plaça del Castell (5 d'agost de 2011)
Carrutxa. Malgrat tot...continuem caminant (23 d'abril de 2012)
Podeu seguir la crònica de més d'un any d'incertesa a entrades com:
El nostre projecte per al Castell del Cambrer (21 de març de 2011)
Assemblea extraordinària (2 de maig de 2011)
Reunió amb el regidor de Cultura (7 de juliol de 2011
A tomb amb la plaça del Castell (5 d'agost de 2011)
Carrutxa. Malgrat tot...continuem caminant (23 d'abril de 2012)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada