diumenge, 29 de maig del 2011

Jornada sobre el Corpus a Cervera


Aquest mes de juny, en el marc de la celebració dels 600 anys de les primeres ordinacions del Corpus i del fet diabler a Cervera, tindran lloc a Cervera tot un seguit d'actes de cultura popular que tenen com a eix comú la celebració del Corpus.

Els actes s'iniciaran el proper dissabte 4 de juny, dia en què tindran lloc les VI Jornades Reviure el Patrimoni, organitzades pel Museu Comarcal de Cervera, enguany dedicades a l'estudi d'aquesta festivitat. El període d'inscripcions resta obert fins al proper dimarts 31 de maig.

Ja més endavant, el cap de setmana del 24 al 26 de juny -cap de setmana de Corpus- hi haurà el gruix de les activitats, que s'iniciaran el divendres 24 i el dissabte 25 amb la celebració de la Festa de la Colla dels Diables de Cervera · Carranquers, i prosseguiran diumenge al matí amb la confecció de catifes de Corpus -activitat organitzada per la secció de Cultura Popular del Centre Municipal de Cultura-, i el mateix dia per la tarda amb la sortida i posteriors lluïments dels elements que composen el Seguici Festiu de Cervera, activitat organitzada per la Paeria de Cervera i que compta amb la col·laboració de l'Agrupació Seny Major.

Salut i Corpus!

(Font: Lo Carranquer. Diables de Cervera)