dilluns, 7 de febrer del 2011

Viure de la muntanya

Aquest dijous 10 de febrer continua el cicle El record de les feines amb la xerrada Viure de la muntanya: l'aprofitament del medi a la Mussara.



La Mussara era un municipi de muntanya amb unes condicions de vida dures i que oferia uns mitjans escassos per subsistir. Per això els seus habitants havien d'aprofitar al màxim el seu entorn i explotar un gran ventall de petits recursos, com a complement de l'agricultura de secà i de la ramaderia. La recollida i venda de fusta, carbó i bolets en són alguns exemples.


Podríem dir que els mussarencs tenien una economia de subsistència a base de moltes petites activitats, ja que amb les principals no n’hi havia prou.


La xerrada és un dels fruits d'una àmplia recerca sobre la Mussara que realitzen Laura Poblet Estivill i Montserrat Flores Juanpere a partir de documents d'arxiu i de testimonis orals recollits els darrers quinze anys.


Serà a 2 quarts de 8, a l'Arxiu de Reus (carrer de Sant Antoni Maria Claret 3), i tancarà el cicle El record de les feines.


Organitzen: Carrutxa, Arxiu Municipal de Reus i Arxiu Comarcal del Baix Camp.