dijous, 23 de desembre del 2010

Calendari per al 2011




Un any més hem publicat el calendari amb fotografies antigues que editem conjuntament Carrutxa i el Parc Natural de la Serra de Montsant, amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona. El d'enguany, «Els records i les imatges. Fotografies dels pobles de la Serra de Montsant», és resultat directe dels tallers realitzats durant l'any 2010 a diverses poblacions amb l'objectiu d'aplegar imatges antigues procedents de fons personals i documentar-les amb la col·laboració de la població.

Aquests mesos s'han organitzat un seguit de tallers permanents a pobles com la Bisbal de Falset i Cornudella de Montsant, i d'altres més intensius, com a la Morera de Montsant. En tots els casos, els tallers s'han pogut dur a terme gràcies a entitats locals com l'Associació de Dones de Cornudella, l'Associació de Dones «Boixerola» de la Bisbal o l'Associació de Dones «La Falconera» de la Morera. El treball no s'ha limitat a recollir i digitalitzar les fotografies. A més de la descripció del contingut, s'han aplegat dades sobre l'any de realització de les fotografies, l'autoria o els textos manuscrits que figuren en algunes imatges que van circular com a targes postals... Els tallers també han comptat amb la col·laboració del Casal d'Avis de Cornudella, de l'Ateneu Bisbalenc i del mateix Parc Natural, equipaments públics on s'han organitzat les activitats.

El resultat és un calendari de tretze fulls (de gener de 2011 a gener de 2012) amb imatges de música i festa, de celebracions polítiques i tasques quotidianes, d'urbanisme del passat, d'aplecs o de colles associatives..., imatges que, un cop més, sorprenen i agraden pel seu valor estètic, però que són alhora font de coneixement i motivació per a noves recerques.

El calendari es pot trobar en tots els pobles de l'àmbit del Parc Natural de la Serra de Montsant. L'entitat l'ofereix gratuïtament als seus col·laboradors.

1 comentari:

Anònim ha dit...

No el pengeu amb pdf com l'any passat?
Gràcies!