dimarts, 20 d’abril del 2010

«Descobreix el drac»: programa 2010




Per segon any, Carrutxa i l'Institut Municipal d'Acció Cultural han programat, sota el títol «Descobreix el drac», una activitat que té per objectiu donar a conèixer la figura del drac i altres animals fantàstics a la tradició popular catalana, emprant com a recurs gràfic les representacions que apareixen en els elements arquitectònics d'edificis de la ciutat i altres poblacions properes. A partir d'una presentació acompanyada d'imatges, es proposa als participants l'observació de diferents exemples de figures de bestiari en els carrers i places del nucli antic. L'activitat compta amb la col·laboració del Ball de Diables de Reus, que ubicarà els dracs –gran i petit– a la plaça del Castell i al Centre de Lectura.

Les sessions adreçades a grups escolars del 22 i el 23 estan cobertes ja fa dies i, per tal de possibilitar una major participació en l'activitat, durant tot el dia 23, hi haurà una exposició a la plaça de les Peixateries Velles –tocant a la Prioral, al costat de la parada de Carrutxa– sobre el drac i el bestiari fantàstic.



En aquest espai s'hi podrà veure també el drac convidat d'enguany, el Parellot, de Santa Fe del Penedès. L'entitat, a més, ha editat –amb la col·laboració de l'estudi Ovni i la llibreria Gaudí– un retallable amb les figures de la llegenda de Sant Jordi que es podrà recollir individualment només a la parada de Carrutxa (els grups escolars inscrits prèviament a les sessions del Centre de Lectura i la sala del Castell ja el tindran).

A 2/4 de 8 del vespre del dijous 22 i a les 6 de la tarda del divendres 23, a la sala del Castell, hi haurà dues sessions obertes al públic, amb projecció d'imatges, sobre «El drac i el bestiari fantàstic».

Cal recordar, finalment, que l'objectiu d'aquestes activitats és, al mateix temps que divulgar la tradició popular relacionada amb el bestiari fantàstic i fomentar l'observació cultural del paisatge urbà, consolidar l'espai de la diada del 23 d'abril, del Mercadal a les Peixateries. «Descobreix el drac» és possible gràcies a la col·laboració voluntària de prop d'una vintena de persones que han preparat els continguts i tindran cura de totes les activitats.

Us hi esperem!