dilluns, 5 d’abril del 2010

Activitats per començar l'abril

El proper divendres 9 d'abril, en el marc de les activitats prèvies a la diada del 23 d'abril, Carrutxa col·labora en l'acte que organitzen la Llibreria Gaudí i el Centre de Lectura de Reus.

A les 8 del vespre, a la sala de converses del Centre de Lectura, es presenta el punt de llibre dedicat a Pere Estela i Llopis (Tarragona, 1875-1951), amb una conversa amb Dolors Marín Silvestre, historiadora, sobre Arts Gràfiques i canvi social al tombant del segle XX. L'acte serà presentat per Salvador Palomar.

Trobareu més informació sobre Pere Estela i Llopis a Ca l'Isidre, el bloc de Montsant Fonts.

El diumenge 11 d'abril hi ha programada una excursió guiada pel Camí dels Cartoixans, d'Albarca a la Morera de Montsant, que segueix un dels camins que comunicava la cartoixa d'Escaladei amb una de les principals vies de la contrada, el camí ral de Reus de Lleida i, alhora, part del camí que portava del monestir cistercenc de Bonrepòs a Prades. Un bon motiu per entendre i saber com s'organitzava el territori en temps medievals i conèixer dades sobre els camins.

Actuament recuperat i senyalitzat, és un camí planer per a la pràctica de l'excursionisme i on es poden observar els usos històrics del camí com a via de comunicació, per al transport o el pas de ramats, entre altres elements arquitectònics que recorden les activitats desenvolupades al territori. Un recorregut sense cap dificultat que farem a poc a poc, tot escoltant els comentaris d'Ezequiel Gort, Salvador Palomar i Ferran Sugranyes.

Les places són limitades i cal inscriure-s'hi prèviament. Per a més informació i inscripcions cal que us poseu en contacte amb Montserrat Solà, Parc Natural de la Serra de Montsant, tel. 977 827 310 - 977 827 092, o a l'adreça montserrat.sola@gencat.cat