dilluns, 28 de desembre del 2009

Es presenta el llibre de Josep M. Gort



L'impressor Gort arriba amb els llibres


Amb un èxit absolut –tothom s'ha cregut que era una innocentada i no hi havia ningú prop de l'absis de la prioral– s'ha presentat el llibre de Josep M. Gort Sardà, Yo, el primer visitante del planeta Marte.
Els presentadors, Ezequiel i Josep M. Gort, fills de l'autor, i el Palomar de Carrutxa, acompanyats de l'elefant, la secretària joiosa i el president de l'entitat, han parlat als no-assistents, després de consumir un entrepà de marcià, acompanyat de vi de la Terra.
Palomar ha insistit que aquesta era, sens dubte, la més gran obra de la literatura reusenca i que, amb aquesta edició facsímil, volien retre homenatge a aquells agosarats reusencs que havien ubicat la ciutat en el mapa de l'univers amb l'invent de l'Espeteck. També ha dit moltes altres coses que. a hores d'ara, ningú ja no recorda. L'Ezequiel i el Josep M. s'han limitat a constatar que, amb l'emoció, no tenien paraules i no hi han afegit res de profit.



Els presentadors disposats a no presentar el llibre

Com que l'edició, que havia estat transportada en un carretó semblant al que feia servir Josep M. Gort Sardà per repartir els llibres, consta d'un miler d'exemplars facsímils i al carrer no hi havia ningú, s'ha optat per repartir el llibre al nombrosíssim públic que s'havia trobat a esmorzar en un cafè proper a l'absis de Sant Pere. També a la premsa i a un regidor que ha saludat efusivament tots els assistents. Com a resultat d'aquesta actuació irresponsable, l'edició es troba a hores d'ara pràcticament exhaurida.
El llibre es podrà trobar durant el dia d'avui a la butxaca dels organitzadors de l'esdeveniment i, a partir de l'any proper, a la impremta de nom sideral –l'Estel– del Josep M., fill.



Endrapant un entrepà de marcià, abans de l'acte

L'organització també en farà arribar a les biblioteques públiques de la ciutat, a la del Centre de Lectura, a l'Arxiu Municipocomarcal, al Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana de Catalunya i a l'ambaixada de Mart. Cada 28 de desembre, un usuari anònim anirà a demanar-lo, a cadascuna d'elles,
per comprovar que no l'han extraviat.
Els que no s'ho han cregut, s'ho han perdut.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

L'organització s'ha plantejat fer una tirada especial per a tots els marcians que habiten entre nosaltres?

Clar que potser amb el carretó no n'hi hauria prou per transportar-la, potser s'hauria de noliejar un dels avions que Air Comet ja no necessita...

Anònim ha dit...

Què es podrà trobar a les llibreries aquest llibre?