dilluns, 28 de desembre del 2009

L'Espeteck ja és rumb a Mart

Una gernació de gent ha omplert els carrers de la ciutat i la plaça del Mercadal per veure passar l'Espeteck 96, que enguany havia d'enlairar-se cap a Mart, tot recordant potser la proesa d'un reusenc que fa més de mig segle va visitar per primera vegada aquell llunyà planeta.
Un cosmonauta procedent de l'antiga Unió Soviètica, acompanyat de les corresponents autoritats i amb un seguici divers de majorettes, banda de cornetes i timbals, coral de veus blanques, tabalers del Ball de Diables i altres afegits, ha saludat amb emoció l'incomptable públic reusenc i vingut de fora que l'aclamava pel tomb de ravals.



El cosmonauta rus saluda el poble

Destacava la presència d'un nou ball parlat mut de trabucaires, el «Bayle de Francisco Javier María de la Paz Bernardo Eulogio Juan Nepomuceno Girón y Ezpeleta Las Casas y Enrile, II Duque de Ahumada y V Marqués de las Amarillas», que ha assajat un nou tipus d'armes molt eficient i espectacular. No dubtem que altres balls seguiran el seu exemple en el futur.



Un nou ball per al seguici festiu reusenc

La seva indumentària, certament impactant, palesava el caire numèric dels seus components. Ha estat llargament aplaudit. L'acompanyament musical, digníssim, ha ofert una acurada selecció de melodies tradicionals d'aquelles que corprenen i poques vegades es poden escoltar.



Una seductora majorette



Les autoritats soviètiques recordaven velles glòries

Finalment, el coet i la seva comitiva han arribat a la plaça del Mercadal, el cosmonauta hi ha pujat... i la resta us la podeu imaginar.



El coet arribant al Mercadal pel nou carrer de Monterols



4, 3, 2, 1... foc!



El coet ja s'ha enlairat cap a Mart

Durant tot el recorregut han estat moltes les reusenques, i també algun reusenc, que s'han apropat als editors del quasi exhaurit llibre Yo, el primer visitante del planeta Marte per tal d'aconseguir-ne un exemplar.