dimecres, 18 de novembre del 2009

Presentació sobre el ball de diables



Amb una nodrida assistència de públic, membres del Ball de Diables de Reus i de Carrutxa, persones vinculades al món dels diables de diferents poblacions i de la cap del servei de Promoció i Dinamització del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana, Ma Teresa Clotet, es va presentar al local del Ball de Diables de Reus la campanya de difusió sobre el model de ball de diables tradicional de les comarques del Baix Camp i el Priorat.

La recerca efectuada durant anys, però també el treball de documentació fotogràfica realitzat en el transcurs de diverses de 2009 ha possibilitat disposar d'un seguit de materials que serviran de base per a conferències i publicacions. L'objectiu es reivindicar l'especificitat, pel que fa a la indumentària, forma d'evolucionar i sobretot, del fet de portar cada diable les seves pròpies carretilles a l'espatlla, del model tradicional del ball a les nostres comarques.

Si us interessa organitzar una sessió sobre el tema –xerrada amb projecció d'imatges, debat– podeu escriure a carrutxa@etnocat.org



Fotografies de Mònica Balsells Aran