diumenge, 31 de maig del 2009

La fira d'entitats

El dissabte 30 de maig, Carrutxa va ser present a la segona Fira d'Entitats que organitzava la Regidoria de Participació i Ciutadania de l'Ajuntament de Reus, a la plaça de la Llibertat. L'objectiu que ens havíem fixat era prou senzill: donar a conèixer el nostre indret web com a espai de coneixement i consulta –un cop més, vam repartir imants amb fotografies de les manifestacions festives de la ciutat– i, sobretot, aplegar adreces de persones que volguessin rebre informació de les nostres activitats. En definitiva, reforçar el paper de la xarxa com a mitjà de comunicació i difusió. Un mitjà prou útil i al nostre abast, sobretot en un moment en què la situació econòmica de l'entitat condiciona altres actuacions.




En aquest sentit, els resultats van ser positius i, d'altra banda, cal felicitar l'organització pel bon desenvolupament de la fira. Com ja s'apuntava ahir mateix, caldrà, però, anar pensant en un horari de tarda-nit per a properes edicions ja que és en aquest moment quan es concentra la major part de públic i quan la temperatura és més suportable.

La fira vol ser un espai de trobada per a les entitats, des d'on donar a conèixer el seu treball al conjunt de la societat. Cal avançar encara força en aquest camí. La quantitat de parades, en augment respecte a l'any passat, és un bon indicatiu de la vitalitat associativa de la ciutat. Però també es cert que, en molts casos, la informació que s'oferia era minsa i semblava que l'únic objectiu era la venda de productes –de fabricació industrial o artesanal– en benefici de l'entitat. No estem en contra que es vengui a les parades, però potser caldria que aquesta fos una activitat complementària, encara que no la motivi el lucre sinó la voluntat d'obtenir uns recursos prou necessaris per a les associacions, i més en temps de crisi.

Entre altres activitats, durant la fira es va presentar el portal www.entitatsreus.cat, impulsat per l'Ajuntament de Reus.