dissabte, 23 de maig del 2009

Cicle sobre la guerra civil al Priorat

Aquest dissabte s'enceta a Falset un cicle de xerrades sobre els últims mesos de la guerra civil al Priorat.

L'organitzen Carrutxa i l'Arxiu Comarcal del Priorat i és un dels fruits de la recerca que l'entitat va encetar l'any 2008 sobre el pas de la guerra per la comarca.

Es parlarà de bombardejos sobre la comarca (23 de maig), d'hospitals de sang (30 de maig) i del pas del front de guerra (6 de juny). A l'agenda de l'entitat hi trobareu el programa complet.

Davant del silenci que durant setanta anys havia planat sobre la guerra, davant de la manca de debat públic que havia existit fins ara, la generació present tenim l'obligació de posar sobre la taula els seus diferents aspectes per tal de contribuir no únicament al seu coneixement sinó també a la reflexió sobre el que va significar i les conseqüències que va tenir. Tenim l'obligació d'aprofitar l'oportunitat de parlar directament amb les persones que van ser protagonistes i van sofrir la guerra en els seus diversos vessants (com a víctimes de bombardejos o de repressions, com a soldats de lleva, com a represaliats...).

A tots aquells que estigueu interessats en el patrimoni cultural del Priorat, us hi esperem. Totes les xerrades seran a les 7 de la tarda al castell de Falset.