dimarts, 30 de setembre del 2008

Jornada de presentació de recerques




L'associació prepara una jornada de presentació de recerques. Aquesta trobada, que tindrà lloc el dissabte 25 d'octubre a l'Arxiu Històric de Reus, té com a objectiu donar a conèixer alguns treballs de recerca en curs de realització que es desenvolupen des de diferents àmbits de l'entitat. No es tracta tant de presentar les conclusions com d'intercanviar informació i experiències entre els membres de l'entitat, alhora que oferim a totes aquelles persones interessades l'oportunitat de fer un tast del que són, en aquests moments, les principals línies de treball de Carrutxa i, si volen, participar en els debats.
La jornada d'estudi és, doncs, oberta a tothom. Es presentaran recerques centrades en l'àrea geogràfica de la serra de Montsant, com «Montsant, front de guerra», un estudi sobre el pas de la Guerra Civil pels pobles de la serralada entre l'estiu de 1938 i el gener de 1939. I també els treballs sobre el treball de les dones o les festes populars en aquestes poblacions.
En l'àmbit històric, la documentació ens permet apropar-nos a un possible origen històric de la llegenda de la presència d'una reina en el recinte cartoixà d'Escaladei. I, en la línia de treball sobre les manifestacions festives de la ciutat de Reus, hem començat a sistematitzar tot el material referent a teatre popular de carrer. També es projectaran diverses col·leccions d'imatges, d'arquitectura popular i festes, resultat de treballs de documentació fotogràfica realitzats aquest estiu.
L'activitat s'emmarca en l'actuació de Carrutxa com a entitat que forma part de la xarxa de l'Observatori per a la Recerca Etnològica de Catalunya i en la col·laboració que mantenim amb el Parc Natural de la Serra de Montsant.
Si us interessa participar en la jornada i rebre informació dels continguts de la jornada, podeu escriure a carrutxa@etnocat.org, i si teniu alguna proposta sobre possibles línies de treball o voleu afegir-vos a qualsevol equip de recerca, aquest és un bon moment.

1 comentari:

Carrutxa ha dit...

Ens hem deixat que també es presentaran els continguts del calendari de fotografies antigues per al 2009: «A la font i el rentador»