dimecres, 28 de maig del 2008

Debats sobre la festa major de Reus

L'oportunitat del cicle «Parlem de festa» que encetem avui queda palesa en el fet que el debat sobre la festa major ja ha començat. I obre temes que no s'inclouen explícitament en el programa proposat –encara que només vol ser un primer tast, afirmem–, però que, de ben segur, també poden ser objecte de debat a les taules rodones.

N'és un bon exemple la polèmica que continua generant la substitució de les figures antigues dels gegants reusencs i el seu trasllat al museu. O també les reivindicacions sobre els espais on s'ha de fer la festa o la reflexió sobre el model d'oci existent a la ciutat.

A algú li pot semblar que parlar de festes és debatre sobre petiteses. Però la reflexió sobre fets que ens afecten col·lectivament sempre és útil i motiva altres formes de participació. Des de Carrutxa us convidem a dialogar sobre la festa, assistint als col·loquis que s'organitzen a l'Arxiu Històric Municipal o opinant amb escrits o comentaris a la xarxa. Al nostre web, trobareu una pàgina amb enllaços a pàgines i blocs per conèixer, opinar i fer propostes sobre la nostra festa major.



El record de l'escamarlà de Reus, un magnífic exemple de bestiari festiu efímer, també ens pot fer reflexionar sobre la festa major