divendres, 7 de març del 2008

Concurs per a la conservació i manteniment de construccions rurals


Un any més, l’Associació Amics de l’Arquitectura Popular convoca el Concurs de conservació i manteniment de les cabanes, pletes i marges, amb l’objectiu de fer prendre consciència que tenint cura d'aquests elements que conformen el territori es contribueix a donar-hi valor. És una arquitectura rica d’enginy, on moltes generacions de pagesos hi ha treballat.

Alguns elements com les cabanes han perdut l’ús original que tenien. És per això que algunes d’aquestes construccions estan patint un procés d’abandonament que farà, si no s’hi posa remei, que acabin en una runa irreversible. Els marges són útils i noves plantacions, com la vinya, en què no s’han tingut en compte, estan patint el problema dels aragalls i del transport de la terra bona superficial per la pluja, fet que minva el seu rendiment. En les comarques vinícoles s’estan refent aquestes construccions tradicionals del camp i en les comarques cerealístiques s’està donant en casos més aviat aïllats.

Amb aquest esperit, es vol premiar les persones que mantenen i milloren aquestes obres. Amb aquesta finalitat, l'associació atorga uns premis –de moment, en l'àmbit de les comarques lleidatanes– a les tasques de manteniment i conservació que alguns propietaris realitzen, valorant el treball realitzat, els materials emprats o el tractament de l'entorn. La inscripció és gratuïta i cal formalitzar-la abans del 30 de juny. El veredicte es farà públic el 8 d'agost.

Per més informació, us podeu adreçar a:

Amics de l’Arquitectura Popular
Avinguda de Barcelona 17-27, 3D
25001 Lleida, assum@coac.net Tel. 973 210 509