dimarts, 7 de juny del 2011

30è aniversari del Ball de Diables de la Ràpita

Enguany, com molt de vosaltres ja sabreu pels diferents actes que ja han realitzat durant aquest any, el Ball de Diables de la Ràpita celebra els seus 30 anys d'història. Per aquest motiu, aquest dissabte 11 de juny celebraran una Diada com a acte central del seu aniversari. A l'acte hi participaran el Ball de Diables de la Ràpita, els Diables Carranquers de Cervera i el Ball de Diables de Valls.



El actes programats per a aquell dia començaran a les 19.30h amb una Timbalada (actuació i representació dels diferents tocs de timbals de les colles participants), que s'iniciarà davant de l'església i seguirà amb una petita cercavila pels carrers principals de la Ràpita.

A continuació, a les 20.15h a la plaça de Ramon Cabré, es faran les representacions dels Actes Sacramentals de cada colla convidada (l'acte sacramental és una escenificació teatral del ball parlat de tradició centenària, en el qual es representa la lluita entre el Bé, representat per Sant Miquel Arcàngel, i el Mal, representat pels Diables, Llucifer i la Diablessa). Abans de l’inici de la representació de l'Acte Sacramental del Ball de Diables de la Ràpita, aquests faran la presentació del nou escut que lluirà el seu Arcàngel Miquel.

Seguidament, entrant al capvespre, hi haurà una Cercavila de Foc amb les colles convidades pels carrers de la Ràpita. La diada s’acabarà amb una Botifarrada Popular a la plaça de Ramon Cabré. El cost del sopar serà de 6 euros i comptarà amb botifarres, mongetes, pa, beguda, postres i cafè. La vetllada finalitzarà amb música per amenitzar la festa i tancar la Diada amb un discjòquei local a la mateixa plaça.


Per a més informació podeu consultar la seva web, www.diablesrapita.com, enviar un correu electrònic a diables@diablesrapita.com o al Facebook, Ball de Diables de la Ràpita.

La Diada està organitzada pel Ball de Diables de la Ràpita amb el suport de l'Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos i el Centre Cultural Recreatiu i Rapitenc.