dimecres, 11 de maig del 2011

El 18 de maig, visites al refugi de la Patacada




El dia 18 de maig es celebra el Dia Internacional dels Museus. El lema escollit per a enguany és «Museus i Memòria», que ens recorda que el patrimoni que conserven i les històries que expliquen els museus són bàsics per a la memòria de les comunitats. Per a exemplificar aquesta tasca de preservació de la memòria col·lectiva, a Reus s’organitza una jornada de portes obertes amb visita guiada al refugi antiaeri de la Patacada, que forma part de la xarxa Espais de Memòria del Memorial Democràtic. L’horari de la jornada de portes obertes al refugi serà de 10.00 a 13.30 i de 17.00 a 20.30.

Es pot concertar la visita al refugi a l'Oficina de Turisme de Reus, a l'edifici Gaudi Centre, o trucant per telèfon al 977 010 670. Les places són limitades. Les visites guiades s’iniciaran cada 30 minuts per a grups d'un màxim de 15 persones i tenen una durada aproximada de 45 minuts. A partir de les 9.30 h del dimecres 18 de maig les reserves es faran a la mateixa porta del refugi, a la plaça de la Patacada, sempre en funció de les places disponibles.

Si encara no heu visitat aquest refugi antiaeri, aquesta és una bona oportunitat per a fer-ho. La visita comentada i l’exposició d’introducció que hi ha a l’entrada del refugi permeten aprpar-se a aquest moment de la història, entre 1937 i 1939, en què la ciutat fou durament bombardejada per l’aviació franquista.