dijous, 21 d’abril del 2011

El Draqui-Fogueró, a la Sala del Castell

El drac convidat d'enguany ja és a la Sala del Castell. Es tracta del Draqui-Fogueró de la Llacuna (Anoia), com ja us explicàvem al post anterior.


El drac de la Llacuna, esperant que li obrissin les portes del Castell
per descansar després del viatge


Aquesta activitat de portar un drac convidat d'una altra població, la vam començar a realitzar ja fa més de vint anys per tal de donar a conèixer altres figures de dracs d'arreu del nostre país. Després, durant uns anys no la vam poder realitzar pel fet que la celebració de la festa de Sant Jordi als nostres municipis es va anar estenent amb la participació de les diferents figures dracaires –personatge principal, junt amb sant Jordi, de la llegenda– que anaren sorgint i creant-se arreu.
Fa tres anys, però, vam reemprendre la idea de portar-ne algun per tal de complementar les activitats que sobre el bestiari fantàstic hem realitzat a la ciutat: els dos anys anteriors, el «Descobreix el drac» i, enguany, «El bestiari fantàstic». I així ja ens han acompanyat el drac Badalot de l'Arboç (2009), el drac Parellot de Santa Fe del Penedès (2010) i, enguany, el Draqui-Fogueró de la Llacuna.
El drac actual de la Llacuna és hereu del drac que es va estrenar a principis dels anys 80, fet de cartró pedra i amb estructura metàl·lica, però que estava seriosament malmès. Construït per Pep Ayora, està fet de fibra de vidre i resina de polièster. Va ser batejat el dia 1 d’octubre del 2005, coincidint amb els actes del Correllengua. Els nens i nenes de l’escola Vilademàger li van buscar nom: Draqui-Fogueró, i els padrins foren Francina Rovira, Joan Gol i el drac de Sant Quintí de Mediona.


El Draqui-Fogueró, rodejat per les imatges d'altres congèneres

I si voleu saber més coses de la Colla del drac de la Llacuna, us convidem a visitar el seu bloc. I naturalment, a deixar-vos caure per la Sala del Castell el dia de Sant Jordi, on a més de poder-lo veure també podreu visitar l'exposició que sobre el món del bestiari fantàstic a la nostra cultura hi hem penjat.