dilluns, 12 d’abril del 2010

Crònica d'activitats

Un cap de setmana ple d'activitat per a l'entitat i per a alguns dels seus membres enceta aquest abril de no parar.

Tal com ja us hem comentat, la diada de Sant Jordi és festa grossa a Reus i a les pàgines de festesreus.cat podeu trobar informació sobre la història de la celebració.

El divendres passat es va presentar, al Centre de Lectura, el punt de llibre que ha editat la Llibreria Gaudí sobre Pere Estela i Llopis. El coneixement del període i la capacitat de comunicació de Dolors Marín ens va portar a un temps en què «els llibres eren considerats objectes meravellosos, talismans màgics curosament editats, enquadernats, amb guardes treballades i lloms decorats. Eren els portadors del saber i del progrés», com explica ella mateixa en l'article biogràfic que va dedicar a Eudald Canibell, dibuixant i tipògraf, autor de la marca de relligador de Pere Estela que reprodueix el punt de llibre.

Els dracs reusencs participant a la festa (foto: Reus Decideix)

El dissabte, es va iniciar a Reus, amb una festa a la plaça d'Evarist Fàbregas, la campanya per la consulta sobre la independència de Catalunya del 25 d'abril. Com a entitat, Carrutxa està adherida a la plataforma «Reus decideix» i diversos membres de l'associació col·laboren en altres plataformes.


Un moment de l'acte a Porrera

El mateix dissabte a la tarda va tenir lloc una trobada, a Porrera, dels diferents pobles del Priorat que organitzen consultes aquest 25 d'abril o que tenen previst fer-ho més endavant.

Els participants a la caminada per Montsant

Aquest diumenge al matí va tenir lloc una nova edició de les caminades que organitza el Parc Natural de Montsant pels camins que comunicaven la cartoixa d'Escaladei i el monestir cistercenc de Bonrepòs –avui conegut com a mas de Sant Blai– amb el camí que portava de Reus a Lleida. Amb molt bon temps, les explicacions d'Ezequiel Gort i Salvador Palomar van acompanyar la trentena de participants a la ruta.

Aquesta setmana que encetem és plena, com la propera, de presentacions de llibres. El dimarts 13, a 2/4 de 8, al cafè del Bravium Teatre, Ezequiel Gort presentarà el llibre de Pere Alegre i Llaberia, Els carrers de Reus 1700-2010, i l'endemà, al Centre de Lectura, tindrà lloc la presentació de La vida a pagès. Estudi de la masia catalana, obra col·lectiva, coordinada per Josep Font i Montserrat Solà, editada per La Magrana.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Reus Digital publica un seguit de fotografies de l'excursió pel camí dels Cartoixans.

http://www.reusdigital.cat/index.php?command=show_news&news_id=12511