dilluns, 28 de setembre del 2009

La vida a la Mussara


Aquest divendres, Carrutxa –amb la col·laboració del Centre de Lectura–, organitza una xerrada sobre la vida quotidiana a la Mussara.

La seva posició enlairada –que el converteix en un balcó sobre el Camp–, els valors naturals del seu terme –que l’han fet objecte d’interès per als excursionistes– i la història del seu despoblament han convertit la Mussara en un referent a la comarca. Molta gent s'hi acosta sovint, a fer-hi passejades o bé simplement a contemplar el seu campanar entre cases caigudes i a guaitar al mirador de les Airasses.

Però en l'actual despoblat, i en els masos que l'envoltaven, s'hi va desenvolupar durant segles una vida que val la pena conèixer: les estratègies d'adaptació
a un entorn tan difícil, l'obtenció dels mitjans de subsistència, el procés de despoblament que, a diferència de moltes altres poblacions, va ser definitiu.

La xerrada es farà a 2 quarts de 8 del vespre a la Secció Excursionista del Centre de Lectura. Anirà a càrrec de Laura Poblet i Montserrat Flores, que duen a terme una recerca sobre la Mussara a partir de testimonis orals i de documents d'arxiu, oberta a noves aportacions.

Forma part de la programació dels 2ns Tallers i Jornades de Memòria Oral organitzats per les entitats i institucions de la Xarxa de l’Observatori Etnològic de Catalunya, i compta a
mb el suport del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional de Catalunya (Generalitat de Catalunya).

2 comentaris:

Anònim ha dit...

suposo que ja la conexeu

http://www.telefonica.net/web2/serg/

Montserrat Flores Juanpere ha dit...

Sí, gràcies! S'hi recullen algunes fotografies antigues poc conegudes, de procedència particular.