dilluns, 2 de març del 2009

Setmana de l'Educació Revolucionària



Avui ha començat la Setmana de l'Educació Revolucionària, organitzada pel Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans i Carrutxa.
S'hi exposen diverses iniciatives que, entre finals del segle XIX i començaments del XX, es van proposar plantejar una alternativa al sistema d'ensenyament oficial i introduir-hi plantejaments més amplis, més racionalistes, propers a les classes populars i ideològicament compromesos. En definitiva, es tractava d'utilitzar l'ensenyament com a eina de transformació social i contribuir a formar ciutadans conscients que estiguessin en condicions d'oposar-se al poder establert.
Avui dilluns ha obert el cicle l'historiador Antoni Gavaldà, amb la xerrada L'ensenyament de combat: vies de rebel·lió (l'Alt Camp 1890-1937). Dimecres continuarà amb Educació, cultura i associacionisme obrer al Baix Camp i al Priorat, a càrrec de Salvador Palomar. I divendres tancarà aquest cicle Dolors Marín, amb La Setmana Tràgica i l'escola moderna.
Les xerrades es fan a les 5 de la tarda a la Facultat de Ciències de l'Educació i Psicologia de la URV. Per a més informació us podeu adreçar a urv@sepc.cat o a carrutxa@etnocat.org.