dissabte, 18 de desembre del 2010

Cançonetes per la bressola


Aquest mes de desembre, la revista Enderrock inclou el CD «+ Cançonetes per a la Bressola», produït el músic Xavier Lloses amb la col·laboració de músics i cantants ben coneguts, com ara Lluís Gavaldà, Gerard Quintana, Anna Roig, Lídia Pujol, Mazoni, Refree i, naturalment, els nins i les nines de la Bressola.

Aquest projecte musical que es va presentar en concert al Palau de Música, i que es podrà veure a TV3 per Nadal. L'edició que ha distribuït Enderrock inclou 13 cançons, totes populars, amb algunes nadales. En uns dies també sortirà a la venda, una segona edició del CD, que inclourà una cançó dels gitanos nord-catalans Tekameli.

Al CD hi trobareu peces tant conegudes com el rossinyol, el ball de Sant Ferriol, Joan del Riu, el mariner, la dama d'Aragó o la presó de Nàpols. A Carrutxa ens ha fet especial il·lusió escoltar, interpretada per l'Anna Roig, la versió prioratina de La Clavellinera, una dansa de festeig i, mes endavant, de canalla, que vam recollir en diverses variants i vam contribuir a divulgar –sobretot la d'Ulldemolins– ara ja fa uns quants anys (vegeu Montsant Fonts i Salvador Palomar, «Qui la ballarà la Clavellinera?» a Caramella, núm. 2, 2000).

Aquí teniu la notícia a TV3: