dijous, 28 d’octubre del 2010

Cambrils: del moll al Pòsit

Els barris mariners de Catalunya van experimentar uns canvis notables a inicis del segle XX, que en bona part tenen a veure amb les innovacions en l'ofici de la pesca (tècniques i mitjans) i amb l'impuls de les societats que aplegaven la població dedicada a la mar.

El proper diumenge 7 de novembre, una ruta comentada pel barri del Port de Cambrils parlarà de la transformació que va experimentar entre les dècades de 1920 i 1930. La construcció del port, la venda del peix, la creació de l'edifici del Pòsit com a nucli econòmic, social i lúdic del barri, els espais de religiositat, la feina de les dones i l'impuls de l'ensenyament seran alguns dels punts que s'aniran desvetllant al llarg del recorregut.

Organitzen l'Arxiu Municipal de Cambrils, el Museu d'Història de Cambrils i la Biblioteca Pública Municipal de Cambrils, amb la col·laboració d'entitats cambrilenques.

L'assistència és gratuïta però cal inscriure's prèviament trucant a la Biblioteca Pública Municipal de Cambrils (977 363 495).

Aquesta ruta forma part del cicle Societats de Cambrils durant la II República.