dimecres, 30 de juny del 2010

Una tronada emocionant

La diada de Sant Pere de 2010 ha estat especialment emotiva per a l'entitat. Amb motiu dels 30 anys de Carrutxa, l'Ajuntament ens va oferir d'encendre la Tronada del migdia. En presència de la regidora de Cultura, Empar Pont, i de Benedetta Tagliabue, dissenyadora del cartell d'enguany, ho va fer Ferran Sugranyes, com a president de l'associació, acompanyat d'Anton Morales, president en funcions del Ball de Diables de Reus, com a representant de la Cabra, animal de foc que celebra igualment els seus 30 anys d'existència. Els acompanyaven diverses persones de l'entitat: Montserrat Solà, Montserrat Flores, Montsant Fonts, Ezequiel Gort, Roser Palomar, Salvador Palomar i Ferran-Albert Sugranyes.

Més d'una vegada hem explicat que el fet d'encendre la Tronada, antigament sense cap significació especial, ha esdevingut en l'actualitat un honor. Les tronades les pot aviar el mateix alcalde o la persona qui designa –la de la vetlla havia estat encesa pel conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras.

Encendre la tronada ha estat una forma excel·lent de recordar, l'any que la Festa Major de Sant Pere ha estat declarada Festa Patrimonial d'Interès Nacional, els 30 anys d'activitat de la nostra entitat.

Aquí teniu algunes imatges d'aquesta tronada...


Niepce


Roser Palomar Fonts


Salvador Palomar


Daniel Vilarrubias


Daniel Vilarrubias


Roser Palomar Fonts


Roser Palomar Fonts


Ens hauria agradat que a l'encesa haguéssiu pogut ser-hi presents tots els amics que, en aquests 30 anys, heu fet possible les activitats de Carrutxa. Malauradament, era impossible per les característiques de l'acte –que obliguen a restringir molt la participació– i de l'oferiment d'encesa –fet, com és habitual, amb gran discreció el mateix matí del dia 29. Des d'aquí, doncs, la compartim amb tots vosaltres.