dimecres, 25 de febrer de 2009

La lírica de la lluita: cançons, idees i revolucióAquest dissabte 28 de febrer s’organitza a Reus una jornada dedicada al cançoner popular que van generar els moviments socials en el primer terç del segle XX, al repertori de la Guerra Civil i de la postguerra i a la vigència de la cançó com a eina de reivindicació o de cohesió ideològica.

Més enllà dels elements folklòrics concrets, es pretén fer un nou apropament a la cultura popular entesa com a expressió d’unes formes de vida, de les creences, les idees i els conflictes que mouen o sotraguen una societat. Podeu veure el programa complet a l'agenda.

Es tancarà amb un concert del cantador Biel Majoral. De ben segur que les seves Cançons republicanes ens transmetran esperances i dolor, esperit de resistència i de lluita pels valors republicans.

La jornada se celebrarà a la Sala del Castell i el concert al Teatre Bravium. L'assistència és oberta a tothom.

Tot plegat forma part dels actes del desè aniversari de la revista Caramella, i ho organitzen les entitats Carrutxa, Solc i Tramús, amb la col·laboració de l'Arxiu Municipal de Reus i el Teatre Bravium.