dimarts, 3 de maig del 2011

Cloenda del cicle «Els jocs en la història. 2008-2012»


El mes de maig del 2012, a Móra la Nova, tindrà lloc el Congrés de cloenda del cicle «Els jocs en la història. 2008-2012».

El cicle ha constat de quatre jornades, en anys diferents, que s'han realitzat a diferents municipis de Catalunya i que han tractat diferents aspectes:

2008. «Les societats a través del joc». Museu Comarcal de l’Urgell. Tàrrega
2009. «Espais de jocs: patrimoni, turisme i festa». Museu d’Art Modern. Tarragona.
2010. «Cultura material i immaterial en el joc». Museu del joguet de Catalunya. Figueres.
2011. «Els jocs i la interculturalitat». Pavelló de Suècia. Berga

Aquest cicle ha servit per a donar a conèixer la pràctica i la transmissió dels jocs en diferents etapes de la Història en els diversos territoris de parla catalana i territoris propers. Igualment, s’ha creat un fòrum d’entitats, organismes i investigadors interessats en l’anàlisi dels jocs tradicionals en relació a les diferents àrees del coneixement i finalment, a través de la publicació anual de les actes de cada jornada, s’ha materialitzat una col·lecció monogràfica de referència sobre el tema.

Amb el congrés internacional de cloenda «Els jocs en la història», organitzat pel Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l’Institut Ramon Muntaner i l’Ajuntament de Móra la Nova, es vol donar una visió ampliada del tractament i dels materials que, entorn dels jocs, s’han presentat en les jornades anteriors. La voluntat és que esdevingui el fòrum aglutinador dels investigadors de centres d’estudis, del món universitari i d’altres procedències, interessats en el coneixement dels jocs tradicionals i del món lúdic dels territoris de parla catalana i d’arreu d’Europa, en qualsevol enfocament disciplinari, facilitant-los la presentació, en formats diversos, de les seves recerques i de les seves experiències d’aplicació –en l’ambit educatiu, ludicofestiu, patrimonial, turístic, etc.

El Comitè Científic Organitzador ha estructurat el congrés en els següents àmbits:
  1. Els jocs en el segle XXI: noves tecnologies i educació.
  2. Jocs, comunitat, turisme i festa.
  3. Les dimensions patrimonials del joc: cultura material i cultura immaterial.
  4. Comunicacions de temàtica lliure.
Ja és obert el període per a presentar comunicacions i pòsters:
  • Termini de presentació dels resums: fins el 29 de febrer de 2012
  • Termini de presentació dels textos definitius: fins al 30 de març de 2012
L'extensió màxima de les comunicacions i els pòsters és de 300 paraules.

Cal assenyalar que aquest Congrés està reconegut pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya com a activitat de formació permanent adreçada al professorat no universitari.

Per a més informació us podeu adreçar a la Secretaria del Congrés:

Institut Ramon Muntaner
Tel. 977401757 / elena@irmu.org
Mas de la Coixa. Rotonda Eix de l’Ebre. N-420, s/n 43770 Móra la Nova